Tervetuloa saaristoon löylyihin!

Lonnan saaren yleinen sauna on kunnianosoitus perinteiselle saunakulttuurille. Hirsirunkoisesta saunasta löytyy kaksi parvisaunaa, jotka lämpeävät suurilla kertalämmitteisillä puukiukailla. Peseytymisalueet sijaitsevat parvisaunojen alakerrassa ja yläkerran lauteille kuljetaan yhdeksän portaan kautta. Kaudesta 2023 lähtien Lonnan saunassa on vain sekasaunavuoroja.

Saunavuorojen aloitusaikoja on porrastettu niin, että molemmille puolille aukeaa 12 paikkaa aina tunnin välein. Sauna on avoinna tiistaista lauantaihin ja saunomisaikaa on kaksi tuntia. Saunan yhteydessä on suuri yhteinen vilvoitteluterassi, josta aukeaa upeat maisemat saaristoon. Sauna on kokonaisuudessaan anniskelualuetta, jonne tarjoilemme virkistävät juomat.

Saunaa ei ole mahdollista varata yksityiskäyttöön aukioloaikojen puitteissa. Tahdomme sen aina olevan avoinna kaikille saarifiilistelijöille!

Lonnan sauna sopii vain ja ainoastaan kaikkia tasavertaisesti arvostavaan, rauhalliseen ja rentoon chillailuun. Toivomme vieraiden pitävän tunnelman ja keskustelun rauhallisella tasolla saunaetikettiä kunnioittaen. Tahdomme kaikkien tuntevan olonsa turvalliseksi. Näin saunahetki on teille, meille ja muille saunojille rentouttava ja mieleenpainuva kokemus. Kiitos!

Jokainen päivä on sekasaunapäivä. Molemmat saunat ovat kaikkina päivinä kaikkien sukupuolien yhteiskäytössä. Pukuhuoneet sen sijaan jakautuvat miehille ja naisille. Näin ollen varausta tehdessä on toistaiseksi valittava paikka miesten tai naisten pukuhuoneeseen, mutta saunalla on lisäksi käytössä myös unisex-pukuhuone. Meillä jokainen voi saunoa mieleisellään tavallaan, uimapuvulla tai ilman.

Saunavuoro on 20 euroa / vieras ja vuoron pituus on kokonaisuudessaan 2 tuntia. Alle 12-vuotiaat saunovat veloituksetta. Paikkaa ei tarvitse varata, mutta ilmoitattehan tästä etukäteen. Maksuun sisältyy pesuaineet sekä laudeliina. Pyyhkeitä on vuokrattavissa 9 euron veloituksella saunan vastaanotosta vanhasta vartiotuvasta.

Saunavuoron varaaminen etukäteen on erittäin suositeltavaa. Mikäli saunoissa on tilaa, löylyihin pääsee myös paikan päällä. Suosittelemme saapumaan hyvissä ajoin ennen vuoron alkua. Voit vaikka käydä alkuun meidän baarissa pienellä välipalalla ja virvoittavalla juomallao

Mikäli pulahdus mereen on mielessä, on suositeltavaa ottaa mukaan jalkineet, joilla on helppo kävellä mereen hieman kivikkoista reittiä pitkin.

Miten olisi herkutteluahetki Lonnan ravintilassa ennen tai jälkeen saunan? Täältä löydät meidän pöytävarauskalenterin.

Lonnan saunan on suunnitellut Arkkitehtitoimisto OOPEAA. Sauna on auennut yleisölle 2017.

Tervetuloa saunomaan!