60°9.251′N, 24°59.453′E

Kauppatorilta Lonnaan

150 metriä pitkä piskuinen saari kuuluu Suomenlinnan kaupunginosaan ja se sijaitsee Kauppatorin ja Suomenlinnan välissä. FRS Finlandin vesibussit kuljettavat reittiaikataulun mukaisesti Lonnaan.

Vesibussin lähtöpaikka on Keisarinluodonlaituri Kauppatorilla. Laituri sijaitsee Suomenlinnan HSL-lautan ja Korkeasaaren laiturin välissä. Etäisyys mantereelta on vain 1,5 kilometriä  ja matka taittuu FRS Finlandin vesibussilla noin kymmenessä minuutissa.

Reittiliikenteen aikataulut löytyvät FRS Finlandin sivuilta.

Kaupunkipyörällä pääsee myös näppärästi Kauppatorille ja siitä muutamalla askeleella vesibussiin.

 

Vierasvenelaituri

Lonnassa ei ole vierasvenelaituria, joten omalla veneellä rantautuminen ei harmillisesti ole mahdollista. Vierasvenelaiturin tilanne ei ole muuttumassa lähiaikoina. Omalla veneellä kuitenkin pääsee naapurisaarelle Suomenlinnaan, jossa voi vaikka käydä herkuttelemassa meidän Adlerfelt-ravintolassa.

Esteettömyys saarella

Lonnan saaren maasto on pääsääntöisesti helppokulkuista ja etäisyydet lyhyitä. Toki on hyvä muistaa, että kyseessä on saariolosuhteet ja maasto on paikoin hieman epätasaista. Kaikkiin saaren rakennuksiin on kuitenkin esteetön pääsy. Esteetön wc-tila sijaitsee saaren kahvila & baarissa. Lonnan yleinen sauna on parvisauna, jossa peseytymistilaan pääsee esteettömästi. Parvelle kuljetaan yhdeksän portaan kautta.

Vesibussin miehistö auttaa mielellään nousemaan alukseen ja maihin. Vastaamme mielellämme kaikkiin tarkentaviin kysymyksiin.

Tilauskuljetukset

FRS FINLAND

varaukset ja tiedustelut, myynti@frs-finland.fi / +358 10 2023780

JT-LINE

varaukset ja tiedustelut info@jt-line.fi / +358 10 2051880

AAVA LINES

varaukset ja tiedustelut myynti@aavalines.fi / +358 40 6708845

FREGATTI OY

varaukset ja tiedustelut varaukset@fregatti.fi / +358 9 664 664

HELSINKIBOATS

varaukset ja tiedustelut  marco@helsinkiboats.com / +358505477398