60°9.251′N, 24°59.453′E

Kauppatorilta Lonnaan

150 metriä pitkä piskuinen saari kuuluu Suomenlinnan kaupunginosaan ja se sijaitsee Kauppatorin ja Suomenlinnan välissä. JT-Linen vesibussit kuljettavat reittiaikataulun mukaisesti Lonnaan.

Vesibussin lähtöpaikka on Kauppatorilla Kolera-altaassa. Etäisyys mantereelta on vain 1,5 kilometriä  ja taittuu JT-Linen lautalla kymmenessä minuutissa.

Reittiliikenteen aikataulut löytyvät JT-Linen sivuilta tai Reittioppaasta .

Kaupunkipyörällä pääsee myös näppärästi Kauppatorille ja siitä muutamalla askeleella vesibussiin.

Saarihyppely ”Island hopping”

Kolme kohdetta yhdellä lipulla. Myös kesällä 2020 yksi ja sama JT-Linen Island Hopping -reitin alus pysähtyy kolmessa Helsingin vetovoimaisimmassa saarikohteessa (Lonna, Vallisaari, Suomenlinna). Voit hypätä pois kyydistä ja jatkaa matkaa oman aikataulusi mukaan. Reitit ja aikataulut JT-Linen sivuilta.

Saareen ei valitettavasti pääse tällä hetkellä omalla veneellä

UPDATE 22.7.2020

Lonnan vierasvenelaituri on meistä riippumattomista syistä pois käytöstä. Olemme todella pahoillamme tilanteesta ja epäonnekkaita tilaamamme uuden laiturin suhteen, jota emme vielä ole saaneet jo parin vuoden odottelun jälkeen. Olemme tilanneet kuitenkin olemassa olevaan laituriin korjaajan ja sen puitteissa olemme jonossa. Informoimme heti, kun tilanne muuttuu.

(Laiturin ollessa kunnossa, Lonnan saaren pohjoiskärjessä on betoniponttoonilaituri jossa on 6 poijupaikkaa. Laiturin rannan päässä on vettä noin 1,2 metriä, ja merenpuolella noin 4 metriä.)

Esteettömyys saarella

Saaren maasto on pääsääntöisesti helppokulkuista ja etäisyydet lyhyitä. Kaikkiin saaren rakennuksiin on esteetön pääsy. JT-Linen vesibussin miehistö auttaa mielellään nousemaan alukseen ja maihin.

 

Tilauskuljetukset

JT-Line

varaukset ja tiedustelut info@jt-line.fi / +358 10 2051880

Aava Lines

varaukset ja tiedustelut myynti@aavalines.fi / +358 40 6708845

Fregatti Oy

varaukset ja tiedustelut markkinointi@fregatti.fi / +358 9 664 664

Helsinkiboats.com

varaukset ja tiedustelut  helsinkiboats@gmail.com / +358505477398  (taksivene)