Tervetuloa saaristoon löylyihin!

Lonnan saaren yleinen sauna on kunnianosoitus perinteiselle saunakulttuurille. Hirsirunkoisesta saunasta löytyy miesten ja naisten parvisaunat, jotka lämpeävät suurilla kertalämmitteisillä puukiukailla.

Saunavuorojen aloitusaikoja on porrastettu niin, että naisten sekä miesten puolelle aukeaa 12 paikkaa aina tunnin välein. Sauna on avoinna tiistaista lauantaihin ja saunomisaikaa on kaksi tuntia. Saunan yhteydessä on suuri yhteinen vilvoitteluterassi, josta aukeaa upeat maisemat saaristoon. Sauna on kokonaisuudessaan anniskelualuetta, jonne tarjoilemme virkistävät juomat. Saunaa ei ole mahdollista varata yksityiskäyttöön aukioloaikojen puitteissa. Tahdomme sen aina olevan avoinna kaikille saarifiilistelijöille!

Lonnan sauna sopii vain ja ainoastaan rauhalliseen ja rentoon chillailuun. Toivomme vieraiden pitävän tunnelman ja keskustelun rauhallisella tasolla saunaetikettiä kunnioittaen. Näin saunahetki on teille, meille ja muille saunojille rentouttava ja mieleenpainuva kokemus. Kiitos!

Viime kesän saunavieraiden toiveesta tiistain lisäksi myös perjantaisin on sekasauna. Molemmat saunat ovat kyseisinä päivinä kaikkien sukupuolien yhteiskäytössä. Pukuhuoneet sen sijaan jakautuvat miehille ja naisille. Ota mukaan uimapuku jos haluat.

Saunavuoro on 19 euroa / vieras ja vuoron pituus on 2 tuntia. Alle 12-vuotiaat saunovat veloituksetta. Maksuun sisältyy pesuaineet sekä laudeliina. Pyyhkeitä on vuokrattavissa 8 euron veloituksella saunan vastaanotosta vanhasta vartiotuvasta.

Saunavuoron varaaminen etukäteen on erittäin suositeltavaa. Mikäli saunoissa on tilaa, löylyihin pääsee myös paikan päällä. Suosittelemme saapumaan hyvissä ajoin ennen vuoron alkua.

Mikäli pulahdus mereen on mielessä, on suositeltavaa ottaa mukaan jalkineet, joilla on helppo kävellä mereen hieman kivikkoista reittiä pitkin.

Lonnan saunan on suunnitellut Arkkitehtitoimisto OOPEAA. Sauna on auennut yleisölle 2017.

Tervetuloa saunomaan!